středa 24. prosince 2008

Jak jsme si hráli v hospodě

papírky a čingčongy :)

Jak jsem tak zagooglil, tak čingčongy jsou trochu rozšířený, asi dva nebo tři odkazy jsem našel a dokonce jednu fotogalerii, z níž se dalo usoudit, že se opravdu jedná o to samé :) Takže je tu nebudu rozebírat, páč my vymysleli v pondělí zcela novou hru - PAPÍRKY!

To jsme tak v Kozlárně řešili spor o univerzálie mezi realismem a alkoholismem nominalismem a vznikla z toho hra, kterou se jednou budou v hospodách bavit masy. Stačilo jednou se zachechtnout a posunout tím papírek s účtem :)

Pravidla se vyvíjela postupně až v současnou podobu:

Papírky hrají dva hráči, hrací plochou je vnitřní část rudého ubrusu oddělená ze 3 stran čarou (vnější část tvoří velká G) a ze 4. strany půllitry hráčů a popelníkem. Cílem je otočit foukáním hrací náčiní - lístek s účtem - vertikálně tak, aby strana, která je blíž k hráči, se přetočila přes druhou stranu vrchem. Pokud se toto povede, získává hráč bod, papírek se dá doprostřed a jede se znova. Ale aby to nebylo tak jednoduché, hraje se na auty. Když se papírek dostane celým objemem za postranní lajnu, začíná se opět zprostředka. Když se ovšem papírek dostane celým objemem a neotočený za základní čáru, získává bod ten hráč, za jehož čarou (ta, která je blíž k němu) se papírek octl :)

Brzy zřejmě uspořádáme první mistrovství světa :)

P.S.: Netušíte, proč se na nás celá hospoda tak divně dívala? :-D

 

3 komentáře:

  1. jé, to mi budeš muset ukázat v praxi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně, Dee, otevřu si výukový centrum a konečně získá můj život novej rozměr :)

    OdpovědětVymazat