úterý 2. září 2008

Cesta vlakem...

... jako možnost k zamyšlení.

Nebe bylo blankytně modré, jenom nad elektrárnou u Myslowic se tyčil jediný obrovský mrak ve tvaru hřibu :) "Mraky jsou útvary z kouře ve tvaru houby, které se nevyskytují v obchodním domě, ale pouze nad tepelnými elektrárnami, se kterými jsou srostlé kouřovou nohou," zapsal by si v ten moment určitě Angalo de Galanterie do Vědecké encyklopedie pro zvídavého mladého noma :)

A při pohledu na oblak kouře jsem přemýšlel... Rád cestuju a letos si to konečně užívám a přišel jsem na to, že cestování je druhem poznávání a když něco poznáte, máte to pak radši než něco anonymního... A platí to nejen u cestování, prostě láska a poznání obecně, pokud nejsou jedním, tak jsou to spojený nádoby... Proto je důležitý snažit se poznat...

A tohle neplatí jen o městech, ale platí to i o všem ostatním... "o vodě, o trávě, o lese, o smrti, se kterou smířit nejde se, o lásce, o zradě, o světě a o všech lidech, co kdy žili na téhle planetě" :)

5 komentářů:

  1. Jejda, z tebe se stává emocionálně požitkářský filozof - nejsi ty po mně?! :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to \"emocionálně požitkářský filozof\"? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nevím přesně, ale mohl by to být člověk, který rád poznává srdcem a ještě z toho dokáže něco vyvodit pro hlavu. Asi.

    OdpovědětVymazat