pondělí 4. prosince 2006

Poslední

Při blogování jsem postupem času zjistil, že nemá cenu mluvit, protože to vede maximálně k hádkám. A teď s tim musim skončit, protože nechci nikoho urážet a kdybych měl na jistou věc odpovědět, tak bych fakt musel. Asi nemám na to psát smysluplný příspěvky a nechci tady blábolit. Kdo chce něčím obohatit druhý, nechť to dělá, ale většinou je to tak, že ti lidé, kteří obohatit chtějí, to nepotřebujou. A na druhou stranu, jak říká jedna moje kamarádka: "Hloupejm neporadíš." A já hloupej jsem, protože nechci poradit (alespoň když si o radu neřeknu) a taky nechci psát pro hloupý, který nechtěj poradit. A taky nemám zapotřebí, aby mě někdo soudil. Nejsem tak vyzrálá osobnost, abych se dokázal povznést nad to, jak se lidi hádaj o malichernosti. Ve větším jsou z toho potom svatý války kvůli principům, který (a ne a ne a ne) nejsou v životě důležitý. Takže vy, kteří jste sem chodili rádi a jenom tak našlapovali tiše po špičkách, mi to, prosím, odpusťte.

Ale abych jenom nehanil, tohle blogování mi taky dalo jedno pozitivum, který převáží všechny negativa. Bez blogu bych nikdy nepoznal jedno hrozně milý neustále zamyšlený stvořeníčko. A to mi za to určitě stálo :) Takový zdánlivý drobnosti považuju v životě za mnohem důležitější, než jestli je pravda taková nebo maková.

16 komentářů:

  1. to je fakt smutne, kdyz jsem nasla velmi zajimavy blog tak uz je na odchodu. Moc me to mrzi. Prece nemusis byt pan Dokonaly, ktereho musi vsichni chvalit. Mozna je tohle krasne misto jak se naucit snaset virtualni kritiku a vest virtualni polemiku. Aby to moc nebolelo ani jednu stranu. Neodchazej!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle blog jsem objevil před pár dny. Omlouvám se, pokud jsem sem vrazil neuctivě a nenašlapoval tiše... Nemám moc dobře zažitej virtuální prostor a jeho hranice, stejně jako anonymní řeč pod nickem k jinýmu nicku. Skepse mě přepadá podobná: co psát, proč a komu? Ale zatím ještě tomu blogování malou šanci dávám... Třeba pomůže malá pauza :)

    OdpovědětVymazat
  3. Radko, tohle není o (ne)dokonalosti. Mě to prostě strašně vyčerpává. Myslím, že jsem schopnej snášet kritiku názoru, když je věcná, ale diskuze mají být o názorech a ne o něčem mimo. A mě upřímně ani moc nebaví diskutovat. Nemám potřebu prosazovat se ani obhajovat svoje názory - nic mi to nepřináší a mám v životě jiný priority. Těší mě Tvůj zájem. Když budeš chtít, můžeme si třeba někdy popovídat přes mejl nebo u Lenky nebo u Tebe, ale já na tohle fakt nemám. A nemyslím, že je slabina to přiznat.

    OdpovědětVymazat
  4. ad 2: Jestli \"nemáš moc dobře zažitej virtuální prostor a jeho hranice, stejně jako anonymní řeč pod nickem k jinýmu nicku,\" tak radši medituj nad poslední větou článku na svym blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tušil jsem, že za příspěvkem \"poslední\" trčí Mrakoplašův klobouk a drzej nos, který strká, kam nemá. To mě mrzí. Napříště už radši nechám ostatní v klidu a míru setrvávat u svých přesvědčení a pravd, zvlášť když sám žádnou pravdu nenabízím. Myslim však, že není potřeba brát to tak definitivně a házet blog do žita. Slibuju, že příště zaklepu a zdvořile se zeptám, zda neruším.

    OdpovědětVymazat
  6. Sakra lidi, nenechte se rozhodit jednou nepovedenou diskuzí...

    OdpovědětVymazat
  7. Tedy to je divný.... a mně se právě zdálo, jak jsme si mooooc hezky s R. popovídali a vyjasnili v té debatě o Nevědění, co kdo jak myslíme. Díky tomu jsem jej pochopila, že má taky svý dobrý a myslí to dobře a není jenom škodičem z povolání, jak se mi dřív zdálo z jeho občasných kom. Začala jsem si ho vážit.
    Co považuješ za nepovedený?

    Myslím, Jayee, že se do toho příliš vkládáš, proto tě to vyčerpává. Jednou mi někdo s úsměvem řekl: \"Hele, neber se tak vážně.\" Tak bych to ráda předala: \"Hele, neberme se a své dočasné pravdy, které považujeme za skálopevné, tak vážně.\"
    A buďme spolu jako lidi a vona ta pravda už někde vyplave, třeba tak nějak mimochodem a po straně.

    Takže za mě: mně se tady líbilo a přála bych si, abys to nerušil, ale je to samozřejmě tvá věc.

    OdpovědětVymazat
  8. Lenko, když diskuze vyústila v tyhle důsledky, byla nepovedená, ne?
    Jayee, přidávám se k těm co jsou proti zrušení.

    OdpovědětVymazat
  9. Já nevím, zda nepovedená.... když myslíš, že je nepovedená, tak je pro tebe nepovedená. Mně se fakt docela líbila.
    Teď jsem zabrousila na Rincevindův blog, až budu mít čas, přečtu si to podrobněji, ale nějak mě to nechává chladnou......
    Víte, ono, mě už tolik lidí tleskalo a tolik lidí plivalo na moje slova a činy, a často to byli ti samí..... že mě to ani moc nevzrušuje.
    Moje slova jsou vždy jen nabídkou, vezmi nebo nech být.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak mě napadlo, že jste všichni dost fajn. Musím se smát tomu hádání se o bábovičky na písku, kde si právě hrajeme jako malé děti, čí je krásnější?
    Tak a dost, oprášit ruce a kolena a hajdy k obědu! :-)))))
    Hele a cestou ... pojďte si hrát chvíli třeba ..... na schovku? .... nebo že já jsem zloděj a vy lupiči, jo? nebo budu Napoleon a vy Bonapart, co vy na to?
    :-))))))))))

    OdpovědětVymazat
  11. Jo a ještě, promiňte, to si neodpustím...
    četla jsem někde jeden bezva citát, tož ho předkládám:
    \"Všechno utrpení pramení z nevědění, neporozumění, špatné interpretaci světa.\"

    :-))))

    OdpovědětVymazat
  12. neni Jayee nahodou ucitel?

    OdpovědětVymazat
  13. pokud se ho nechceš zeptat přímo, tak ti odpovím já: nevím, jak obecně, ale jedním z mých učitelů je. Předal mi jednu moudrost, která mi před časem moc pomohla: \"Lidi jsou divný a dělaj divný věci.\" Já myslím, že učitelem je, pro mě jo. - Ostatně ty taky. :-))

    OdpovědětVymazat
  14. mluvíš mi \"z duše\", abych tak řekl. Težko se mi to vysvětluje, zvlášť při těch \"vnějších\" neshodách a při mém (tak trochu zdánlivém) důrazu na argumety, ale přirovnání k bábovičkám mi sedí.

    A perličku na závěr: včera večer mě začaly nepříjemně úporným způsobem bolet zuby, že jsem téměř nemohl spát. Ačkoli baterie analgetik je běžnou součástí naší domácí lékárničky, tentokrát tu nebyla ani pilule. Tak jsem si ráno to mé zubní utrpení (které mi můj zubař ostatně před měsícem předpověděl jako jednu možnou variantu vývoje) a absenci prášků dal hned do souvislosti s tou (ne)šťastnou diskusí a musel jsem se smát: zdůvodněná bolest sice nebyla o nic menší, zato kladla VELKÝ OTAZNÍK na povahu příčin událostí, které mě/nás potkávají :-)))

    OdpovědětVymazat
  15. Ri: Ty máš reakci u sebe.

    L: Ano, souhlasím. Vezmi nebo nech být, ale respektuj a nehaň. (Já nenabízím pravdu, nikdy jsem žádnou neviděl. Jenom citat k zamyšlení. Když čteme poezii, taky chceme logicky argumentovat, proč to básník napsal takhle?) Takže vím, že to Rincewind nemyslel špatně, ale - teď se budeš smát - ten tón :) Jo a už ti někdy někdo řekl, že seš hrozně milá? :)

    Ra: Nejsem učitel a kdybych byl, asi by byli všichni žáci už mrtví :)

    Wu: Myslím, že nakonec diskuze byla přínosná. Alespoň pro mě a myslím, že pro Rincewinda a Lenku taky...

    Nicméně s tím blogem - já fakt nevím. Mně tyhle diskuze nepřijdou moc plodný tematicky, leda že se v nich člověk učí porozumění. Lenko, ty říkáš neber se tak vážně. Nemyslím si, že se beru tak vážně, jenom prostě určitý (a myslím že je jich poměrně málo) věci nesnesu. A netoužím po dokonalosti umět na všechno reagovat stoicky. Rád se taky někdy rozčílim a ono je občas podle mě lepší pořádně se pohádat, než něco dlouze vysvětlovat (ač byl Rincewind ve svojí reakci na moje výtky od plic mírumilovnej - to ho šlechtí).

    OdpovědětVymazat
  16. ad 14: Aspoň se v životě díky jedný diskuzi pobavíš :)

    OdpovědětVymazat