pondělí 8. ledna 2007

O optimistech a pesimistech

Pesimisti se drží při zemi, protože si myslí, že tak nemůžou spadnout.

Optimisti létají.

Pesimisti se bojí o optimisty, aby si při tom létání nenatloukli.

Optimisti ale vědí, že když spadnou, tak se můžou zase zvednout.

Ale pesimisti můžou spadnout stejně tak, i když nelétají.

Pak se ale nezvednou, protože přijdou na to, že když leží, nemůžou spadnout.

A optimisti si zase létají.

A zase spadnou. 

Ale tentokrát to nebolí, protože spadli do měkkého.

A pesimisti zjistí, že nemusí bolet vlastní pády tolik, jako když na ně spadne létající optimista :)

 

Tak mi, prosím vás, řekněte, kdo je na tom líp? :)) 

10 komentářů:

  1. Moc pěkný, pesimisti jsou vlastně využíváni optimisty k odrazu :)). Tím tak pomůžou optimistům a mají o krok blíž stát se jimi také.
    Můžeme být optimisty, ale mít kam spadnout je hodně moc důležitý...proto i když občas potřebujeme létat bez padáku...najde se pak v našem okolí někdo kdo nám zase ukáže jak snadné je létání.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, to je pěknýýýý! Usmívala jsem se celé čtení a ještě dlouho po tom.
    Mně se líbí být obojím. Když je někdo příliš optimista, hraju automaticky pesimistu, jinak jsem rodilý optimista. Vyvažuju. (Kdyby bylo někoho moc, docházelo by v létání ke srážkám anebo by nebylo dole kam šlápnout.) :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Yasmine, no, svým způsobem možná jo, ale... (viz dále)

    Lenko, máš pravdu, pesimisty potřebujeme... Bez nich je nuda :) No a možná je i někdy docela dobrý si při zemi v leže nějakým padajícím optimistou nechat namasírovat záda :)

    OdpovědětVymazat
  4. S tou masáží to není tak špatný nápad. Budu nad tím uvažovat, kde jako že nějakej pesimista, kterej by chtěl zachránit na ústa padlého optimistu, eventuelně je :-))

    OdpovědětVymazat
  5. ta masaz me napadla v teto poloze: Pesimista lezi na zadech a masiruje zada optimistovi lehce se vznasejicimu nad nim

    OdpovědětVymazat
  6. Radko, neblázni, pesimista si nikdy nelehne na záda, to by byl moc bezbrannej. Co kdyby na něj něco spadlo a zavalilo? (Třeba optimista, náhle zbaven iluze.) Ještě by se to mělo trochu promáknout. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. optimista se vznasi nad zemi a masiruje trpicimu pesimistovi zada. Uaaaaaa! Chci byt pesimistou a nechat se masirovat optimistou.

    OdpovědětVymazat
  8. S tou masáží nevím, ale mnohdy si myslím, že být pesimistou je lepší. Pesimisté neplýtvají energií, nepředřou se, nikdy si nespálí čumáček a kdykoli se něco nepovede, mají na to odpověď: Vidíš, já to říkal. Jsou vždycky z obliga.

    OdpovědětVymazat
  9. No jasně a když jdou do krámu pro rohlíky, tak čekaj, že nebudou a prodavačka jim dá přes držku - jak říkal kdysi Komárek - a když jsou a prodavačka jim nic neudělá, tak jsou pak spokojený... Nene, nečenžuju... :)To já když jdu do krámu... teda co to melu... :-D

    OdpovědětVymazat
  10. V tom připade jsem ja pesimista:o)pesimisti veri ze bude vse lepsi nez to co si predstavuji :o) A optimisti veri ze bude vsechno tak skvele jak si predstavuji.

    OdpovědětVymazat