neděle 13. července 2008

Tour of Austria (4. Etapa, Klagenfurt-Wien-Břeclav-Brno-HK)

Abych překonal svoje chronický nutkání věci nedotahovat :)

ve vlaku 650km, 497 minut

Když jsme nasedali do vlaku na Vídeň, ještě jsme netušili, že to bude naše nejnepříjemnější cesta vlakem v životě... Usadili jsme se ve vagónu plnym poražených Poláků a všechno bylo v pořádku, dokud se nás nezeptal páreček polských chasníků, jestli si může přisednout. Mě si vybral samozřejmě ten rozložitější a opilejší. Srolován na čvrtině sedačky Polákovým asi padesátikilovým stehnem, který jsem se pokoušel jednou za čas odsunout, ale po chvíli si zase vždycky našlo cestu směrem ke mně... Do toho do ucha místo empétrojky zněla zvuková kulisa složená ze zvuků typu "grrrhmn, hrrccchhhh, mggrrgr" a podobné variace na chrápání, o alkoholových výparech nemluvě... No prostě když vlak zastavil ve Vídni, bylo to vysvobození...

V rakouský metropoli jsme zašli do Stadtparku, tam jsme si sedli na lavičku, civěli asi hodinu do blba, prodělali deset mikrospánků a čekali, kdo to řekne první... Nakonec jsem to vydržel a ten nápad pronesl kamarád: jedem domů :) Našli jsme Zug nach Breclav durch Hohenau a dvě hodiny od tý doby už jsme byli v ČR, pak vlak do Brna, Pardubic, Mechova... A spát... 16 hodin v kuse :)

Závěr: Vlak nechci vidět minimálně do soboty, až pojedem na Slovensko :D

 

Tour of Austria, sečteno podtrženo:

najeto 2598 kilometrů, ve vlaku a žlutém autobuse 30 hodin a 17 minut jízdy + hodiny před jízdou + zpoždění v Německu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat